Çocuk Uykusunda Doğru Bilinen Yanlışlar

Çocuk uykusunda doğru bilinen yanlışlar, çocukların sağlıklı bir uyku düzeni kurmalarını engelleyebilir. Aşağıdaki yanlış bilgiler, çocukların uyku saatlerini ve kalitesini etkileyebilir:

  1. Çocukların uykuya dair bir saatleri yoktur: Çocukların uykuya dair bir saatleri vardır ve her çocuğun uyku saatleri farklıdır. Çocukların uyku saatlerini belirlemek için, çocuğun uykuya dair doğal ritmini izlemek ve ona göre uyku saatlerini ayarlamak önemlidir.
  2. Çocuklar için uykuya dair bir süresi yoktur: Çocuklar için uykuya dair bir süresi vardır. Bebekler için günde 12-16 saat, 1-2 yaş arası çocuklar için 11-14 saat, 3-5 yaş arası çocuklar için 10-13 saat ve 6-12 yaş arası çocuklar için 9-12 saat uyku önerilir.
  3. Çocukların yatmadan önce televizyon izlemesi uykuya yardımcıdır: Çocukların yatmadan önce televizyon izlemesi, uyku kalitesini düşürebilir ve uykuya dalmakta zorluk çekebilirler. Çocukların yatmadan önce televizyon ve telefon gibi uyarıcıların ışığından uzak sakinleştirici aktiviteler yapmaları önerilir.
  4. Çocukların yatakta oyun oynaması uykuya yardımcıdır: Çocukların yatakta oyun oynaması, uykuya dalmakta zorluk çekmelerine neden olabilir ve uyku kalitesini düşürebilir. Çocukların yatmadan önce sakinleştirici aktiviteler yapmaları önerilir.
  5. Çocukların yatakta ağlamasına izin vermek uyku saatlerini düzene sokar: Çocukların yatakta ağlamasına izin vermek, çocukların uyku kalitesini düşürebilir ve uykuya dalmakta zorluk çekebilirler. Çocukların uykuya dair rutinlerini oluşturmak ve onlara doğru yöntemlerle uykuyu öğretmek sağlıklı uykuya kavuşmalarını sağlayacaktır. 
  6. Çocukları erken yatırmak gece sık ve sabah erken uyanmasına neden olur: Hayır tam tersine biyolojik ritmine uygun saatte yatan çocuklar gece boyu daha sağlıklı ve kesintisiz uyur. Sabah 6-8 arası uyanmalar çocuklar için idealdir. 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir