Kim West Metodu Nedir?

Kim West Metodu’nun en önemli ve cezbedici özelliği bebek ve anne dostu olmasıdır. Çocuğu ve anneyi zorlamadan yumuşak dokunuşlarla çocuğunuza uyumayı öğretmesidir. Çünkü biz annelerin en hassas noktası çocuğumuza yaşatacağımız stres oluyor.


Peki bu yöntem nasıl çalışıyor bundan bahsetelim biraz; bu yöntemin anahtar kelimesi ‘tutarlılık’ .Anne, baba ya da bakım veren (çocuğa uyku eğitimini kim verecekse) tutarlı olduğu sürece bu yöntem işe yarayacaktır. Peki tutarlılıktan kastımız ne burada. Örneğin bir davranışı yapmamaya karar verdiniz bu konuda geri adım atmamalısınız.Siz geri adım attığınızda bebeğinizde şu düşünce oluşuyor ‘yeterince ağlarsam annem/babam her isteğimi yapacak’.Ama bizim ona öğretmek istediğimiz şey şu ‘Hep senin yanındayım, seni kucaklayıp sakinleştireceğim fakat yolumuzdan vazgeçmeyeceğiz birlikte başaracağız’ olmalı.

 

Anne çocuk dostu çünkü çocuğumuz uyumayı öğrenirken onun yanında oluyoruz. Ağlama durumunda ona dokunup, kucaklayıp sevgi ve şefkatimizi verip onu sakinleştirebiliyoruz. Yani anne bebek bağlanmasını zedelemeden başarıyla ulaşmış oluyoruz. Hatta bağımızı daha da güçlendiriyoruz çünkü bebeğimiz şunu görüyor ‘yeni bir şey öğreniyorum ama ihtiyacım olduğunda annem hep yanımda’ .


Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir