Bebeğimi Sallanarak Uyumaktan Nasıl Vazgeçirebilirim?

Bebeğiniz gece uykusuna sallanarak dalıyor ve bütün gece uyanıp sallanmak istiyorsa neler yapmalısınız?


Her türlü alışkanlığı bırakmanın en önemli noktası ‘Sabır ve Tutarlılık’. Uyku eğitimine başlamdan önce bundan emin olup olmadığınızı kendinize sormalısınız. Çünkü başlamak ve yarıda bırakmak bebeğinizi ve sizi olumsuz etkileyecektir. Ayrıca uyku eğitimi öncesi evde yaşayan bütün bireylerin yapılacaklar konusunda hem fikir olması da çok önemli. Süreç içerisinde yol almaya çalışan anne ya da babaya yapılacak olumsuz bir yorum sürecinizi daha da zorlaştıracaktır. 


Bütün kontrolleri sağladınız ve uyku eğitimine hazırsınız. O zaman başlayabiliriz 🙂 


Karar verdiğinizde öncelikle yapmanız gerekeni yaptınız ve gündüz uyku saatlerini bebeğinizin ayına göre düzenlediniz. Şimdi sıra uyku desteği olan sallanmayı bırakmakta. 


Salla Dur Yöntemi 


Bebeğinizi ayağınıza ya da kolunuza aldınız. En başta her zaman olduğu gibi sallamaya başlayın. Bir süre sonra durun ve içinizden 5’e kadar sayın. Sonra sallamaya devam edin bir süre sonra yine durun ve yine sayın. Bir önceki durmanızda bebeğiniz herhangi bir tepki vermediyse bu sefer saymayı 10a kadar sürdürebilirsiniz. Bu şekilde salla dur salla dur şeklinde ilerleyebilirsiniz. 


2. Gece itibariyle sallamanın şiddetini de iyice azaltmanızı tavsiye ediyorum. 2.gece durduğunuz süreler daha da uzamalı. Özellikle dalmasının yakın olduğunu hissettiğinizde durun ve bekleyin tepki gösterirse çok hafif sallayın ve dalacağı sırada yine durun. Bu şekilde olduğunda uykuya dalması biraz daha zor olacaktır ama sabırla beklemelisiniz. 


3.gece itibariyle ise sallama iyice yavaşlamış olmalı ve gözleri kapamadan iyice mayıştığında sallamayı bırakmalısınız. Bu gece kesinlikle sallanarak uykuya dalmamalı bebeğiniz. 


Sallanma desteğini kestikten sonra uyku eğitimine başlamak için ideal bir zaman. Bebeğiniz tam desteksiz uykuya geçtiğinde altında yatan başka herhangi bir neden yoksa ve uyku düzeni ayına uygun şekilde kurulduysa kesintisiz uykuya kavuşacaktır.


Destek bırakma sürecinde gece beslenmesinin nasıl olacağını merak ediyorsanız ‘Gece Beslenmesi’ isimli yazımı okuyabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir